tel 0187 657100 Nederlands English Deutsch Francais
empty

Demo-veld 2de jaars plantuien

Op 29 juni jl. konden relaties van T.O.P. Onions en PPA Group een bezoek brengen aan het 9 Ha grote demo-veld in Oudenhoorn. Het gehele demo-veld, waar 11 verschillende rassen vroege plantuien op staan, werd op 21 maart geplant. De omstandigheden en bewerkingen zijn voor het gehele perceel 100% gelijk. Bij het demo-veld waren dit jaar ook 3 verschillende precisie planters, een drone, bewaartechniek en diverse zaadleveranciers aanwezig.

De rassen Goblin, Lombardi en Jetset kwamen weer als vroegste voor de dag. Het ras Goblin staat voor het tweede jaar op het proefveld, en laat wederom een mooi model, een mooie stand van het blad en veel vroegheid zien. De verwachting is dat de uien volgende week geoogst worden. Na de oogst wordt van alle rassen een opbrengstbepaling gedaan. Ook in de verwerking worden de uien gevolgd, waarbij ze gecontroleerd worden op allerlei kwaliteitsaspecten. Op deze manier krijgen T.O.P Onions en PPA Group een zo compleet mogelijk beeld van alle verschillende rassen, vanaf het veld tot de eindbestemming.
 
Zo’n 150 geïnteresseerden kwamen een bezoek brengen op het demo-veld. Zij waren zeer geïnteresseerd en positief over de omvang en diversiteit van de proef. Mensen die alsnog een bezoek willen brengen kunnen contact opnemen met één van de medewerkers van PPA Group. 
Terug naar overzicht